Oznake
Drugačije kokice
Kokice su zdrava grickalica, jeftine za nabaviti, jednostavne za spremiti. I svi ih vole, činija se ne ispušta dok se ne isprazni. Evo kako sa par sastojaka možete potpuno promeniti ovu uobičajenu užinu.
Priprema kokica je jednostavna – pripremite šolju kukuruza, a u dublji sud s poklopcem stavite ulje i par zrna kukuruza. Kada počnu da puckaju, ulje je spremno, pa možete sipati pripremljen kukuruz. Kada se više ne čuje nikakav zvuk, kokice su gotove.
Kokice sa začinima
*sa belim lukom i bosiljkom
Otopite kašiku putera sa kašikom maslinovog ulja i dodajte čen belog luka usitnjenog kroz presu. Zatim dodajte i pola kašičice suvog bosiljka. Ovom ukusnom mešavinom prelijte kokice, stalno ih mešajući kako bi se ukus rasporedio. Ako vam ovo nije dovoljno pikantno, možete ih posuti i narendanim parmezanom.
*sa ruzmarinom i biberom
Otopite 2 kašike putera i dodajte 2 kašičice ruzmarina. Prelijte kokice, promešajte, dodajte so i biber po ukusu, pa još jednom promešajte.
Slatke kokice
Otopite 3 kašike putera sa 2 kašike žutog šećera. Kada se sjedine, dodajte i pola kašičice cimeta i prstohvat soli. Prelijte kokice ovom slatkom mešavinom i dobro izmešajte. Umesto cimeta možete koristiti kakao.
Fotografije: http://www.ourbestbites.com, serenabakessimplyfromscratch.com, bloglovin.com, pillowthought.com